Veelgestelde vragen

Wij nemen u werk uit handen!

De reden dat wij zo weinig informatie nodig hebben voor een aanvraag komt doordat wij op een andere manier werken. Ons doel is het de klant zo makkelijk mogelijk maken. Bij de bank moet u alles aanleveren, wij vragen alles op.

Het voertuig is het onderpand

De zekerheid die wij hebben is de auto. De auto vormt voor ons het onderpand. Wanneer u in financiële moeilijkheden komt en niet meer aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen, verhalen wij dit op de auto. Hierdoor heeft u en hebben wij zekerheid.

Goedkoper en ook beter!

Wij doen zoveel mogelijk zaken telefonisch en per e-mail. Hierdoor kunnen wij fors besparen op kantoor- en receptiemedewerkers. Dit berekenen wij uiteraard door om u een zo goedkoop mogelijk aanbod te kunnen doen. Daarnaast hebben wij op de site alleen onze eigen voorraad staan. Wij zijn dus geen tussen persoon. Hierdoor kunnen wij ook de aanschafwaarde, waar het leasebedrag op gebaseerd is, zo voordelig mogelijk houden voor u!

Er zitten 2 kanten aan deze aanbieders:
  1. Er zijn aanbieders die nog goedkoper lijken, omdat ze zo adverteren, maar dat in werkelijkheid niet zijn. Ze adverteren veelal met leaseprijzen Exclusief BTW en Exclusief BPM. Dit is natuurlijk misleiding, omdat over leasebedragen geen BTW gehefen dient te worden en je in Nederland nooit een wagen kan aanschaffen zonder BPM. Dit is alleen mogelijk bij export en voor taxibedrijven. Daarnaast verzwijgen ze veelal een verplichte aanbetaling op de auto van ongeveer 20% van de reguliere aanschafwaarde. Bovendien verzwijgen ze ook nog eens een slottermijn aan het einde van de looptijd tot wel 30% van de aanschafwaarde. Worden deze zaken in de omschrijving van de auto of op de website nergens vermeldt? Dan kan je er van uitgaan dat er een aanbetaling en/of slottermijn van toepassing is. Wij van Finalease communiceren daarentegen altijd helder en 100% transparant en werken standaard niet met maandebedragen waar aanbetalingen of slottermijnen van toepassing zijn.

  2. Er zijn sommige aanbieders die lagere maandbedragen kunnen waarmaken, maar ze berekenen dan wel weer hoge contractkosten aan u door. Zo bent u uiteindelijk toch weer duurder uit. Dit is ook bijna altijd onlosmakelijk verbonden met buitengewoon strenge contractvoorwaarden en ontbindingsclausules met zeer hoge boetes. Deze contracten bieden weinig tot geen flexibiliteit en kunnen dus niet inspelen op de veranderende behoefte die een ondernemer kan hebben gedurende de 60 maanden looptijd van een dergelijk Financial Lease contract. Het kan dus zijn dat u, tegen uw wil, de 60 maanden van uw contract dient uit te zitten met een voertuig die niet meer aan uw behoeften voldoet.

    inalease biedt u wel bijzonder gunstige contractvoorwaarden met zeer veel flexibiliteit, 100% gegarandeerd, en dat is wel zo geruststellend! Wij bieden het beste Financial Lease product zonder alle kleine lettertjes, en dat voor de allerbeste prijs. Dat is natuurlijk ook wat waard maar daar laten we u niet extra voor betalen!

Jazeker en ook nog heel voordelig!

Ja u kunt vervroegd aflossen. Als boete betaalt u dan 90% van de misgelopen rente.

Gewoon lekker doorrijden!

In tegenstelling tot Operational Lease kent Financial Lease totaal geen beperking in het aantal gereden of te rijden kilometers. De auto is immers uw eigendom en niet van een leasemaatschappij. De staat van de auto en de kilometerstand aan het einde van de leaseovereekomst bepalen natuurlijk wel de verkoop- of inruilwaarde van de auto. Ook het geldbedrag van de auto bij eventuele verkoop is geheel voor u, of u kunt het dus gebruiken als inruilwaarde bij een nieuw voertuig.

Erg kleine kans...

Een BKR-codering uit het verleden hoeft geen probleem te zijn, als het maar is opgelost. Bij een nog lopende codering kunnen wij helaas niets voor u betekenen. Het is bij wet verboden om een financieel product te verkopen aan mensen met een lopende achterstandscodering. Leest u dat er toch bedrijven zijn die financial lease toch kan aanbieden bij personen met een BKR-notering let dan zeer goed op. Er is geen partij of toezichthouder die u kan beschermen als het misgaat.

Hoe meer hoe beter!

U kunt aanbetalen zoveel u wilt. Het maandbedrag zal dan nog lager worden. De genoemde prijzen op deze website zijn zonder aanbetaling.

Inruilen is aanbetalen!

Natuurlijk kunt u uw auto inruilen. Wij bieden altijd een correcte en goede prijs voor uw oude auto.

De rente is ook fiscaal aftrekbaar!

De rente op jaarbasis bedraagt ongeveer 8,5%. Deze rente is wel aan verandering onderhevig en kan dus soms wat lager of hoger uitvallen. Het exacte percentage wat u betaald hangt of van het moment dat u een auto wilt leasen, en verandert gedurende de looptijd niet meer.

De staat betaald mee

De rente is inderdaad fiscaal aftrekbaar. Doordat de rente fiscaal gezien gewoon bedrijfskosten zijn, gaat dit van u winst af en hierdoor betaalt u dus minder belasting.

Direct blijvend eigenaar

U bent eigenaar vanaf het moment dat u de eerste termijn heeft betaald. De auto staat ook debet bij u op de bedrijfsbalans en de financiering credit ertegenover.

lekker plakken!

Omdat u economisch eigenaar bent van de auto, mag u de auto zo veel bestikkeren als u wilt.

Altijd weten waar je aan toe bent!

Als u kiest voor Financial Lease betaalt u een vast bedrag per maand. Hierdoor weet u wat u per maand kwijt bent. Ook hoeft u in het begin niet meteen een groot bedrag te betalen en houdt u uw financiën op orde.

liquide middelen voor primaire bedrijfsprocessen

Juist voor starters is Financial Lease de beste methode om een (bedrijfs)wagen aan te schaffen. Als starter bent u al veel geld kwijt aan allerlei andere zaken. Met financial Lease heeft u het voordeel dat u niet nog meer grote bedragen in een keer hoeft te betalen.

Geen grote uitgaven!

Voor ZZP'ers is Financial Lease een uitkomst. Het komt eigenlijk nooit uit om grote uitgaven te doen. Met Financial Lease spreidt u uw uitgaven en weet u wat u betaalt. Zo houdt u uw financiën onder controle.

Terugvorderen van de fiscus

De BTW krijgt u bij uw eerste aangifte weer terug, U schiet dit als het ware voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.

Financial versus operational lease!

Nee, Financial Lease is een kale leasevorm. Zo kunt u zelf uw verzekering zo voordelig mogelijk regelen en wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met uw schadevrije jaren. De houderschapsbelasting / wegenbelasting komt ook voor uw eigen rekening, net als het onderhoud en eventuele schade die u rijdt die niet door uzelf verzekerd is.

Alleen B2B

Nee, wij kunnen alleen bedrijven een voertuig met Financial Lease aanbieden.