Wat is Financial Lease

“Wat is dat Financial Lease precies”. Het is een vraag die we met enige regelmaat ontvangen en een gebied waar soms nog veel onduidelijkheid schijnt te heersen. Met de verschillende soorten lease waar mensen voor kunnen kiezen is dat ook niet zo gek, Financial Lease is namelijk niet de enige manier om een bedrijfswagen te leasen. In onze optiek is het echter wel de beste keus wanneer het gaat om jong gebruikte bedrijfswagens. Om goed uit te leggen wat Financial Lease precies is en waarom het goed is voor uw onderneming kunnen we niet volstaan met een kort antwoord. Daarom hebben we het hier voor jullie uitgewerkt zodat we hopelijk wat onduidelijkheden kunnen laten verdwijnen en een duidelijk antwoord kunnen verschaffen op de vraag; “Wat is Financial Lease”.

Wat houdt Financial lease in

Als we het hebben over Financial Lease dan hebben we het over een zakelijke vorm van leasen waarbij de bedrijfswagen vanaf het moment van leasen jouw eigendom wordt. Dit in tegenstelling tot iedere andere vorm van leasen. De makkelijkste manier om Financial Lease te omschrijven is door het te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een woning. Daar is de woning het onderpand van bank, maar bent u wel eigenaar van de woning. Bij Financial Lease is de bedrijfswagen het onderpand van de bank en bent u de eigenaar van uw bedrijfswagen. Dit betekent dat iedere euro die u maandelijks betaald aan het Financial Lease contract, u eigenlijk investeert in de bedrijfswagen. Financial Lease is één van de twee meest gangbare leasevormen in Nederland. Bij het leasen van bedrijfswagens en bestelbussen wordt er het vaakst gekozen voor Financial Lease.

Blijf door investeren in het bedrijf

In hoofdzaak is Financial Lease uitermate geschikt voor ondernemers die een bedrijfswagen willen aanschaffen, maar het ook belangrijk vinden om genoeg liquide middelen over te houden om in andere facetten van hun bedrijf te kunnen investeren. Doordat er geïnvesteerd kan blijven is er de ruimte om door te groeien. Stel het bedrijf groeit zo hard dat er wel ineens geld voor handen is om te kopen, dan bestaat er de mogelijkheid om het volledige resterende bedrag tussentijds te voldoen.

Financial Lease geeft een ondernemer dus beschikking over een bedrijfswagen die nodig is om de bedrijfsvoering uit te voeren. Hierbij is het belangrijk dat er niet in één keer een groot bedrag betaald hoeft te worden. In plaats daarvan wordt er een vast maandelijks bedrag betaald, die van te voren is afgesproken. Hierdoor kan het geld dat normaliter gebruikt zou worden voor de aanschaf van een bedrijfswagen gebruikt worden om te investeren in de expansie van het bedrijf. Deze maandelijkse prijzen worden van te voren gecommuniceerd. Op die manier komt u achteraf nooit voor verrassingen te staan. Bij Financial Lease is er achteraf ook geen addertje onder het gras, zoals schade die niet opgenomen kon worden bij de verzekeringsmaatschappij. De bedrijfswagen is na het contract volledig eigendom van de klant zelf. Bij bijvoorbeeld Operational Lease zou net als bij een huurwoning de bus volledig gestript moeten worden van de bestickering. De bus moet immers worden opgeleverd zoals deze in originele staat verkregen is. Ook loopt men kans op boetes, door deukjes, krasjes of andere kleine schadegevallen.

Vele Fiscale voordelen

Wanneer u een Financial Lease contract aangaat, wordt u direct gezien als economisch eigenaar. Doordat u gezien wordt als economisch eigenaar heeft u belasting technisch een investering gedaan. Doordat u belasting technisch een investering hebt gedaan, vallen er allerlei fiscale voordelen te behalen zoals:

Investeringsaftrek

Met investeringsaftrek wordt bedoeld dat u als ondernemer een bedrag kunt aftrekken van de winst, wanneer u hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Aangezien een bedrijfswagen wordt gezien als een bedrijfsmiddel, maakt dit uw winst lager. Als gevolg hiervan betaalt u minder belasting. Dit wordt ook wel de KIA (kleinschaligheid investeringsaftrek) genoemd.

U komt voor investeringsaftrek in aanmerking wanneer er in 2018 voor meer dan 2300 euro geïnvesteerd wordt in bedrijfsmiddelen. Tot aan een bedrag van 56.642 is de investeringsaftrek 28% van het investeringsbedrag.

Afschrijving

Omdat u de economische eigenaar bent van de bedrijfswagen, mag er vanaf de aanschafdatum op afgeschreven worden. Niet alle kosten mogen worden afgetrokken in het jaar van de aanschaf, dus moet er ieder jaar op worden afgeschreven.

Rentekostenaftrek

In Nederland is het toegestaan om het totale bedrag aan rente dat betaald wordt van de winst af te trekken. Als u een overeenkomst aangaat op basis van Financial Lease, dan wordt dit gezien als een zakelijke lening. Rente is fiscaal aftrekbaar wanneer het een zakelijke lening betreft.

De voordelen van Financial Lease

Doordat u direct de eigenaar bent van uw bedrijfswagen en het dus uw eigendom is, komt u in aanmerking voor verschillende voordelen. Deze voordelen hebben we hieronder voor u op een rij gezet:


Investeer zonder liquiditeit te verliezen

U hoeft niet in één keer een groot bedrag te investeren, dus u houdt geld over die in de onderneming kan worden gestopt. Het flink moeten investeren in een bedrijfswagen kan de groei van de onderneming in de weg staan.


Direct eigenaar van de bedrijfswagen

De bedrijfswagen is vanaf moment één van u en blijft dat ook. Dit betekent dat u de bedrijfswagen ook op de balans kunt plaatsen, wat de bovenstaande fiscale voordelen met zich mee brengt. Na afloop van het contract kan de bus worden verkocht, waardoor u zelfs nog een deel van het bedrag terugkrijgt. Dit in tegenstelling tot Operational Lease.


Bedrijfswagen inrichten naar eigen wens

De bedrijfswagen kan volledig worden ingericht zoals u dat wilt, zonder dat dit gestript moet worden bij inruiling of inlevering.


Direct de BTW terugvorderen

Financial Lease wordt gezien als een levering in de wetgeving over BTW. Dit betekent voor u als ondernemer dat het bedrag aan BTW in één keer kan worden teruggevorderd.


Diverse fiscale voordelen

Geniet onder andere van investeringsaftrek, afschrijving en rentekostenaftrek.


Geen beperking in aantal kilometers

U kunt onbezorgd de weg op en zoveel rijden als u zelf wilt, in tegenstelling tot andere leasevormen.


Bepaal zelf de duur van het contract

U kunt een termijn bij ons aangaan tussen de 12 en 72 maanden. Wel wordt het bouwjaar van de bedrijfswagen als uitgangspunt genomen. Ook mag de looptijd van het lease contract niet meer zijn dan 10 jaar. U kunt met Financial Lease dus zelf bepalen hoe lang de looptijd van het contract gaat worden. Hier geldt een vaste afschrijving en een vast maandelijkse leasetermijn.


Vaste leasetermijnen

U hebt met Financial Lease vaste maandlasten voor een vaste periode die u zelf afgesloten heeft. Hierdoor weet u precies welke kosten u allemaal kunt verwachten. Doordat u precies in de pen heeft wat de kosten zijn, komt u nooit voor nadelige verassingen te staan.

Snel en voordelig in jouw bedrijfswagen rijden

Eén van de belangrijkste voordelen van Financial Lease is dat het bij ons in ieder geval snel geregeld is en dat u niet hoeft te ‘sparen’. Doordat u geen bakken met geld hoeft uit te geven aan de aanschaf van een bedrijfswagen, blijft er meer geld over voor andere belangrijke bestedingen. Hierdoor kan uw bedrijf blijven groeien. En bent u zo snel gegroeid dat het geld nu wel voor handen is? Dan kunt u het volledige bedrag gewoon aflossen bij ons (met zelfs 10% korting op de resterende rente!)

Waarom Finalease.nl?

Wij hebben onze eigen voorraad en zijn niet gebonden aan een bepaald automerk, dealer of leasemaatschappij. Dit betekent dat wij geheel onafhankelijk en objectief zijn. Daarnaast houden wij ons enkel bezig met Financial Lease. Het is onze core business en wij houden ons niet bezig met andere leasevormen. Hierdoor kunnen wij met recht uitspreken dat wij dé expert op het gebied van Financial Lease zijn.

Doordat al onze bedrijfswagens die wij online zetten op ons 50,000m2 terrein staan zijn we in staat alle klantvragen direct te beantwoorden. Hebt u specifieke vraag die niet in de omschrijving staat? Dan loopt één van onze medewerkers naar de bus en kan hij deze vraag direct beantwoorden. Sommige andere populaire aanbieders treden enkel op als tussenpersoon. Ze hebben de bedrijfswagens niet fysiek op het terrein staan. Hierdoor kunnen ze ook geen diepgaande inhoudelijke vragen over de bedrijfswagen beantwoorden.

Wij financieren ook de BTW

Wij financieren uw bedrijfsauto voor het volledige aankoopbedrag inclusief opties en accessoires. Uniek in Nederland is dat wij uw aankoop financieren inclusief btw. Ook kunnen wij het inruilbedrag van uw huidige bestelbus of een aanbetaling verrekenen en financieren. Zo betaalt u een lagere maandtermijn.

Ons proces

Wanneer u de gewenste bedrijfswagen hebt gevonden via onze eigen voorraad, dan kun u op deze bedrijfswagen een Financial Lease aanvraag doen. Wanneer alle benodigde gegevens zijn ingevuld, zal één van onze medewerkers de aanvraag in behandeling nemen. Vervolgens wordt er contact met u opgenomen, vaak al binnen het kwartier. Samen met u wordt er dan gekeken naar de mogelijkheden. Op het moment dat alles rond is, is het bij ons niet nodig om de deur uit gaan om de bedrijfswagen op te halen. Deze leveren wij binnen heel Nederland kosteloos af. Bij u voor de deur.

Looptijden

Onze Financial Lease contracten lopen variëren van 12 tot 72 maanden. De leeftijd van het voertuig is van invloed op de mogelijkheid voor een langere looptijd. Dit betekent dat er voor relatief oudere bedrijfswagens minder gemakkelijk een lange looptijd mogelijk is.

Kort nog even alle voordelen op een rij

  • Investeren zonder liquiditeit verlies
  • Direct eigenaar van de bedrijfswagen
  • Diverse belastingtechnische voordelen
  • Flexibele contracten, bij ons variërend van 12 tot 72 maanden looptijd
  • Bij FinaLease.nl is het mogelijk om boetevrij in te lossen
  • Niet beperkt in het aantal kilometers
  • Direct de BTW terugvorderen

Financial lease versus Operational Lease

De verschillen tussen Financial Lease en Operational Lease zijn groot. Wanneer mensen in de volksmond het hebben over leasen, dan bedoelen ze veelal Operational Lease.

Wij zijn absoluut geen voorstander van deze vorm van leasen. Waar het bij Operational Lease op neerkomt, is dat u een bedrijfswagen huurt voor langere periode. De bedrijfswagen wordt dus nooit uw eigendom, wat bij Financial Lease wel het geval is. Deze dient na het contract dus ook weer ingeleverd te worden, in de originele staat. Alle bestickering en dergelijke moet dus door uzelf van de bus worden verwijderd. De bedrijfswagen kan na de contractperiode dus ook niet worden verkocht, wat ervoor zorgt dat u een deel van het bestede bedrag terugkrijgt. Bij Financial Lease is dit wel het geval.

Weliswaar neemt de leasemaatschappij de kosten voor bijvoorbeeld het onderhoud, de reparaties en de verzekering op zich, maar daar betaalt een klant absoluut de hoofdprijs voor. Het wordt dus gepresenteerd als een voordeel, maar u betaald als klant altijd teveel voor deze diensten. Verder zijn er geen fiscale voordelen mogelijk bij Operational Lease en wordt u beperkt in het aantal te rijden kilometers. Het fijne aan Financial Lease is dat de bedrijfswagen uw eigendom wordt en dat er veel fiscale voordelen te behalen vallen.

Dankzij onze ruime voorraad van gebruikte personenauto's, bestelauto's en bestelwagens zit er altijd iets tussen wat geschikt is voor uw situatie. Graag zouden wij u dan ook laten zien wat wij u kunnen bieden tegen het allerbeste tarief in de markt!

Klik hier om onze voorraad te zien