Bel ons op Tel: 088 55 88 688
of Wij bellen u kosteloos terug tussen:
253 beoordelingen 8,4


Een slottermijn of slotsom? Wat is dat precies?

83 van de 83 mensen vonden deze informatie nuttig

Een slottermijn of slotsom is een afwijkende laatste maand in de gehele looptijd. Zo "bewaar" je als het ware een bepaald bedrag die je op het laatst in een keer voldoet. Het maandbedrag valt nu lager uit omdat dit bedrag dan niet voor het maandbedrag wordt meegerekend, en dus blijft "openstaan" tot en met de 59ste maand.

Rekenvoorbeeld:

Stel u ziet een geschikte bedrijfswagen voor 60 maanden tegen een bedrag van 179,- euro per maand. Dit komt ongever overeen met een aanschafbedrag van 8.600 euro. U wilt nog minder betalen per maand en wilt graag werken met een slottermijn van 2500 euro. Deze 2500 euro betaalt u dus aan het einde van de looptijd als laatste termijn (60ste maand)

Er wordt een nieuwe berekening gemaakt die uitkomt op 147 euro per maand. In plaats van 60 x 179 euro betaalt u dan 59 keer 147 euro en de allerlaatste maand de slottermijn van 2500,- euro.

 


U ziet het, goed opletten dus !

Veel bedrijven houden een leasebedrag per maand kunstmatig laag en verzwijgen dan een slottermijnen. In dat geval lijkt een auto lekker voordelig maar wordt u aan het einde van de looptijd geconfronteerd met een behoorlijk bedrag.

Op zulke verassingen zit u eigenlijk niet op te wachten natuurlijk.
We zien het zeer regelmatig en kunnen dan ook zeggen: staat er niets over een slottermijn vermeld? Dan kunt u ervan uitgaan dat het er in zit!


Waar zit nu het voordeel in van een slottermijn?

Door met een slottermijn te werken zijn de maandbedragen lager. U drukt dus de maandelijkse kosten en kiest een zelf te betalen bedrag die u aan het einde van de looptijd pas voldoet. Waarom zou je zoiets doen is dan de vraag?

Het kan zijn dat u aan het einde van de looptijd een andere auto wilt aanschaffen of leasen. u kunt dan een slottermijn zien als een de restwaarde of inruilwaarde van de auto. Met andere woorden een bedrag wat de auto mogelijk op zou leveren als u hem inruilt of verkoopt.

Dit is natuurlijk een beetje koffiedik kijken maar als u normaal omgaat met de auto, regulier onderhoudsbeurten laat plegen en schadevrij rijdt, dan kan hier een redelijke schatting voor gemaakt worden..

Slottermijn of Aanbetaling?

In tegenstelling tot slottermijn heeft aan aanbetaling weer andere voordelen:
Een aanbetaling verlaagt de totale waarde van de financial lease overeenkomst.
Hiermee verlaag je het maandbedrag dus aanzienlijk meer.
Bovendien heeft het als voordeel dat de acceptatie, het al dan niet goedkeuren van een financial lease aanvraag, enorm vergroot wordt. Waarom? Nou heel simpel omdat het gecalculeerde risico voor Finalease.nl veel kleiner is.

Rekenvoorbeeld:

Hoe voordelig is dit nu? laten we eens rekenen met hetzelfde voorbeeld van een bedrijfswagen voor 179 euro met een looptijd van 60 maanden. U heeft een klein potje met geld of een auto die we kunnen inruilen en daarom ook als aanbetaling kunnen zien. Om het makkelijk te houden We nemen hiervoor wederom een bedrag van 2500 euro.
We voeren een nieuwe berekening uit en komen dan op een maandbedrag van 127 euro met een looptijd van 60 maanden. Dat is natuurlijk een bijzonder voordelig maandbedrag en 100% transparant!


Dubbel voordeel met slottermijn en aanbetaling

Wil je nu het beste van beide? Dat kan! Financial Lease van Finalease.nl is zo flexibel dat zowel een slottermijn als een aanbetaling mogelijk is. De acceptatiekans wordt aanzienlijk vergroot en het te betalen maandbedrag is wederom enorm verlaagd. Dit valt onder maatwerk omdat je zowel met een aanbetalingbedrag als wel een slottermijn eindeloos kan variëren. Het goede nieuws is dat maatwerk u niets meer kost. Wij rekenen hiervoor geen kosten en verwerken dit ook niet stiekem in iets anders.

Rekenvoorbeeld:

We zullen eens laten zien wat dit voor gevolgen heeft voor een maandbedrag. We nemen wederom een bedrijfsauto van 179 euro per maand zonder slottermijn en zonder aanbetaling met een looptijd van 60 maanden.

We gaan een aanbetaling doen van 2500 euro en willen daarbij een slottermijn van 2500 euro. Na herberekening komen we nu op een maandbedrag van 94 euro voor een looptijd van 59 maanden en de laatste maand betaald u 2500,- (de vooraf aangegeven slottermijn).
Kijk, zo doen we dat bij Finalease!
Snel, simpel, gemakkelijk en 100% transparant.
financial lease van finalease logo

Heeft u wat aan deze informatie gehad?