Welke bedrijfswagen past bij jouw bedrijf?

Tips voor ondernemers | 2020
woensdag 29 januari 2020 om 15:38

In de zoektocht naar een voor jouw bedrijf geschikte bedrijfswagen zijn er veel dingen waar je aan moet denken en rekening mee moet houden. Wij zetten een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje en helpen je met de juiste keuze in 2020.

Hoeveel mag je nieuwe bedrijfswagen gaan kosten?

Het is handig om, voordat je zoektocht begint, na te denken over hoeveel geld je uit wilt of kunt geven aan je nieuwe bedrijfswagen. Naast kopen is leasen ook een optie en welke keuze voor jou de beste is hangt natuurlijk helemaal af van de situatie. In deze blogpost lees je meer over de keuze tussen kopen of leasen.

Hoe oud mag de auto zijn?

Als je budget onbeperkt is dan kies je natuurlijk gemakkelijk voor een nieuwe bedrijfswagen maar vaak is dit niet het geval. Met het oog op het te verwachten onderhoud en toekomstige eventuele reparaties maak je een keuze voor de maximale leeftijd van je wagen. Misschien is het mogelijk om een extra garantiepakket bij de aanschaf van je bedrijfswagen af te sluiten?

Hoeveel personen moet de bedrijfswagen kunnen vervoeren?

Als je alleen in je bedrijf werkt is het antwoord natuurlijk simpel, maar wanneer je vaak met meerdere personeelsleden tegelijk naar een klus rijdt is het fijn om dit zo efficiënt en kostenbesparend mogelijk te doen. Misschien is de aanschaf van een bedrijfsbus met dubbele cabine dus voor jou wel een optie.

Hoe groot moet de laadruimte zijn en hoe wil je deze gaan inrichten?

De gewenste grootte van de laadruimte hangt af van wat je moet gaan vervoeren. Misschien wil je vooral een mooie en handige inrichting voor je gereedschappen en machines maar het zou ook zo kunnen zijn dat je alleen een vlakke vloer nodig bent voor het vervoeren van pakketjes.

Is een verlengde of verhoogde bedrijfsbus nodig?

Wat ga je qua materiaal en machines allemaal vervoeren? Als het vooral lange ladingen zijn dan kun je kiezen voor een verlengde bedrijfsbus maar als het om vooral hoge ladingen gaat dan is een verhoogde bus een goede keuze. Zoek je het maximale qua laadruimte dan is verlengd en verhoogd natuurlijk ook een optie!