Haal het maximale uit je bedrijfswagen!

Tips voor ondernemers | 2019
woensdag 13 maart 2019 om 12:59

Vakmensen met een bedrijfswagen weten als geen ander: Je hebt je bedrijfswagen nodig om je klussen te kunnen afhandelen. Je moet dus te allen tijde op je bedrijfswagen kunnen rekenen. Daarnaast is je bedrijfswagen niet alleen een vervoersmiddel, maar ook nog eens het visitekaartje van je bedrijf. Het is in beide situaties verstandig om het maximale uit je bedrijfswagen te halen. Zowel voor de betrouwbaarheid dus als de reclame die je ermee maakt. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij het maximale uit je bestelbus kunt halen!

Zorg voor een goede en passende uitstraling

Zoals we in de inleiding al vermeldden, fungeert je bedrijfswagen als visitekaartje voor je bedrijf. Daarom is het verstandig om de bedrijfswagen een verlenging van je huisstijl te maken. Zorg er bij de belettering voor dat je niet alleen de bedrijfsgegevens vermeldt, maar ook wat je primaire bedrijfsactiviteit is. Wees kort maar krachtig, want mensen hebben maar kort de tijd om jouw reclame te lezen. Meer informatie hierrrr.

Houd je bedrijfswagen schoon

Dit is misschien wel de meest simpele tip: Houd je bedrijfswagen schoon! Het vuil dat zich door de tijd heen opbouwt aan de binnen- en buitenkant van je bedrijfswagen kan er op den duur tot leiden dat bepaalde onderdelen minder goed gaan werken of zelfs defect raken. Vuil en vocht zorgen ervoor dat onderdelen sneller gaan roesten en dat wil je natuurlijk niet. Wij raden dus aan om je bedrijfswagen met enige regelmaat schoon te maken. Het is eenvoudig om te doen en je verlengt er echt de levensduur mee! Om het jezelf makkelijk te maken zou je hier vaste momenten voor kunnen inlasten.

Rij met een bewuste rijstijl

Het is misschien lastig maar wel erg belangrijk om je een zuinige rijstijl aan te meten. Laat de auto bijvoorbeeld eens wat vaker rustig uitrollen: dit zal ervoor zorgen dat je minder slijtage krijgt aan je remblokken en remschijven. Door bewuster (terecht soms in één adem genoemd met rustiger) zorg je er ook voor dat je banden minder snel zullen slijten. Een bewuste rijstijl scheelt je dus niet alleen maar in brandstofkosten, maar zal ook zorgen voor minder onderhoud! 

Daarnaast kan het door mensen ook worden opgevat als asociaal wanneer je met gierende banden de straat door komt scheuren. In je bedrijfswagen wil je dat absoluut voorkomen. Uit onderzoek is gebleken dat 62% van de Nederlanders minder graag zaken zou doen met het bedrijf van een bestuurder die een onveilige of onbeschofte manier van rijden heeft.