Bescherm je bedrijfswagen met deze handige tips

Tips voor ondernemers | 2019
vrijdag 1 februari 2019 om 09:54

Een bedrijfswagen die compleet gestolen wordt of de dure apparatuur in de cabine die ontvreemd wordt … het gebeurd vaker dan je misschien zult denken. We hoeven waarschijnlijk niemand er van te overtuigen dat dit erg zonde is. In veel gevallen had het ook voorkomen kunnen worden. Wij hebben enkele tips voor jullie een rijtje gezet zodat jullie hier geen slachtoffer van hoeven te worden.

Maak de bedrijfswagen herkenbaar

Dit is misschien niet de eerste stap waar je bij nadenkt als het aankomt op beveiliging, maar het is wel degelijk handig. Wanneer je je bedrijfswagen hebt bestickert met de bedrijfsnaam of het logo dan is het duidelijk herkenbaar dat het om die van jou gaat. Hierdoor zal de bedrijfswagen makkelijker en beter traceerbaar zijn.

Let op waar je de wagen parkeert en hoe

Het is makkelijker om een bedrijfswagen te ontvreemden op de ene plek dan de ander. Dieven hebben een duidelijke voorkeur: bedrijfswagens op afgelegen plekken. Zo zal een bedrijfswagen die ’s avonds geparkeerd staat op een goed verlichte parkeerplaats minder snel worden gestolen dan een bedrijfswagen die ergens op een achteruitweggetje in het donker geparkeerd staat. Het beste wat je kunt doen is de wagen in een garage te parkeren of achter een gesloten hek. 

Als je toch moet parkeren op een plaats of in een gebied waar de kans nou eenmaal hoger is dat er iets mis kan gaan, parkeer dan de bedrijfswagen met de achterdeuren zo dicht mogelijk tegen een hek of een muur aan. Op deze manier zullen de inbrekers de deuren niet kunnen openen aan de achterkant.

Alert blijven

Het is misschien een open deur intrappen, maar sluit de wagen altijd goed af. OOK als je overdag in de buurt aan het werk bent. Als je om de hoek ‘snel even’ iets moet halen of iets dergelijks, sluit je deuren. Laat ook nooit de autosleutels in het contact zitten als je de bedrijfswagen uitstapt.

Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Dat maakt je een prooi voor dieven. Als het werk er aan het einde van de dag er weer op zet, haal het waardevolle gereedschap uit je wagen. Het is een kleine moeite maar kan je ooit vele euro’s schelen. Laad daarnaast de bedrijfswagen pas in vlak voordat je aan het werk gaat.

Draai aan het stuur voordat je uitstapt

Door voordat je uitstapt, even aan het stuur te draaien (met de wielen richting de stoeprand) zal de bedrijfswagen in het stuurslot vallen. Deze actie geeft extra beveiliging en het kost erg weinig tijd bij het parkeren.