4 anti-diefstal tips voor uw bedrijfswagen

Tips voor ondernemers | 2020
vrijdag 18 september 2020 om 10:47

Diefstal van of inbraak in bedrijfswagens komt helaas steeds vaker voor. We hebben er al eens eerder een blog over geschreven maar willen je, gezien de stijgende cijfers, nogmaals een aantal tips geven die ervoor kunnen zorgen dat het jou niet overkomt.

Kortgeleden werd bekend dat het aantal diefstallen in de 1e 6 maanden van 2020 met maar liefst 30% is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren!

Maak je auto herkenbaar

Duidelijke bestickering van je bedrijfswagen zorgt er niet alleen voor dat deze duidelijk herkenbaar is voor je klanten maar maakt ook dat de bedrijfswagen na diefstal herkenbaar en beter traceerbaar is. Op je bedrijfswagen is natuurlijk in ieder geval je bedrijfslogo en telefoonnummer terug te vinden.

Neem diefstal en inbraakwerende maatregelen

Beveilig je bedrijfswagen met een goed werkend diefstalalarm. Mochten dieven het op jouw bedrijfswagen hebben voorzien dan wordt inbreken door dit alarm minder aantrekkelijk. Met een voertuigvolgsysteem is je bedrijfswagen te traceren en komt er na diefstal of inbraak automatisch een melding binnen bij de meldkamer. Daarnaast kun je ook een stuurslot, pedaalslot of extra sloten plaatsen op alle andere deuren. Vergeet een en ander niet in te schakelen als je uitstapt. Heb je ladders op het dak van je bestelauto? Beveilig deze dan met diefstalwerende klemmen. Je kentekenplaat kun je laten verlijmen zodat deze niet te verwijderen is en je kunt je kenteken ook laten etsen of graveren in de ramen van het voertuig.

Let op hoe en waar je parkeert

Kies ’s avonds in ieder geval voor een parkeerplaats die goed zichtbaar is en die goed verlicht is. Helaas is het niet altijd mogelijk maar een parkeerplaats in een afgesloten gebouw of achter een gesloten hek heeft natuurlijk altijd de voorkeur. Een goede tip is ook om de bedrijfswagen met de achterdeuren zo dicht mogelijk tegen een hek of muur te parkeren, inbrekers kunnen zo de achterdeuren in ieder geval niet openen.

Parkeer je langs de openbare weg, draai dan bij het parkeren de wielen altijd richting de stoeprand. Op deze manier wordt het stuurslot in werking gezet, dat zorgt voor weer een extra beveiliging. Extra tip: maak er een gewoonte van om op deze manier te parkeren. Indien mogelijk is het aan te raden je bedrijfswagen pas in te laden vlak voordat je aan het werk gaat. Laat in ieder geval geen waardevolle spullen in het zicht liggen en haal waardevol gereedschap uit de bedrijfswagen. Sluit de bedrijfswagen altijd goed af, ook overdag en laat nooit de sleutels in het contact zitten. Het klinkt als een overbodige maatregel maar gebleken is dat het toch veiliger is om met gesloten ramen en de deuren op slot te rijden. Dit voorkomt namelijk dat er spullen uit de auto worden gestolen als je bijvoorbeeld stilstaat bij een verkeerslicht.

Blijf alert

Als laatste en eigenlijk meest logische tip willen we je meegeven alert te blijven. Let gewoon op waar je je bedrijfswagen parkeert, of er geen waardevolle spullen in het zicht liggen en zorg dat je je bedrijfswagen goed afsluit. Geef dieven geen kans, zorg dat ze zonder buit naar huis gaan!