Ford Transit beste bestelauto 2018

Bedrijfswagennieuws | 2019
vrijdag 22 maart 2019 om 09:53

Dit werd geconcludeerd tijdens het Driving Business Event die gehouden werd door Automobiel Management. Op vrijwel alle niveau’s scoorde de Ford Transit hoog. Het verschil met de directe concurrent (de nummer 2 op de lijst) de Mercedes-Benz sprinter zat hem voornamelijk zijn veel lagere kilometerkosten. Dit zowel in de leaseprijs als op de brandstof.

Aan de verkiezing deden 37 verschillende modellen mee. Het ging om gesloten bestelauto’s met een GVW tot 3500 kilogram. De Ford Transit is beoordeeld in de uitvorering 350 met voorwielaandrijving, die ook te titel van 2015 won en vorig jaar nog op de tweede plek eindigde. De vakjury is bestaand uit bedrijfsautospecialisten van onder meer leasemaatschappijen, vak journalisten en wagenparkbeheerders.

Uitslag is ook zichtbaar op de markt

De hoofdredacteur van Automobiel Management, Peter Brouwer: “"Ford scoort als merk erg goed; het is met hun complete gamma in de top-10 vertegenwoordigd. Hetzelfde geldt voor Mercedes-Benz, terwijl Volkswagen er zowel met de Crafter als de Caddy aanwezig is. Hierdoor bezetten de genoemde drie merken samen de bovenste negen posities, wat overigens een afspiegeling is van de huidige bestelautomarkt, waarin achtereenvolgens Volkswagen, Mercedes-Benz en Ford het populairst zijn. Het enige andere merk in onze top-10 is Peugeot met de Expert. Voor Ford geldt speciale bewondering voor de snelle en effectieve manier waarop de dealers zich als Transit Centrum hebben aangepast aan de wensen van bedrijfsautoklanten. Al met al een fraai totaalpakket, waarmee de grote Ford zich terecht de Bestelauto van het Jaar 2018 mag noemen”

Dit jaar ziet de top tien er op deze manier uit:

 1. Ford Transit
 2. Mercedes-Benz Sprinter
 3. Ford Transit Courier
 4. Ford Transit Connect
 5. Volkswagen Crafter
 6. Ford Transit Custom
 7. Mercedes-Benz Vito
 8. Volkswagen Caddy
 9. Mercedes-Benz Citan
 10. Peugeuot Expert

Over de verkiezing

De titel bestelauto van het jaar wordt ieder jaar toegekend die van alle modellen en merken de beste combinatie van heeft van de volgende punten:

 • Leaseprijs
 • Brandstofkosten
 • Functionaliteit
 • Comfort
 • Veiligheid
 • Rijeigenschappen
 • Volledigheid levergamma
 • Uitstraling

Dit jaar is de keuze dus gevallen op de Ford Transit. Wij van Finalease kunnen met recht zeggen dat het een goede keuze is geweest, omdat Ford ieder jaar weer goede modellen op de markt weet te brengen.

Bron: Automobielmanagement.nl