Ford Transit beste bestelauto 2018

Dit werd geconcludeerd tijdens het Driving Business Event die gehouden werd door Automobiel Management. Op vrijwel alle niveau’s scoorde de Ford Transit hoog. Het verschil met de directe concurrent (de nummer 2 op de lijst) de Mercedes-Benz sprinter zat hem voornamelijk zijn veel lagere kilometerkosten. Dit zowel in de leaseprijs als op de brandstof.

Aan de verkiezing deden 37 verschillende modellen mee. Het ging om gesloten bestelauto’s met een GVW tot 3500 kilogram. De Ford Transit is beoordeeld in de uitvorering 350 met voorwielaandrijving, die ook te titel van 2015 won en vorig jaar nog op de tweede plek eindigde. De vakjury is bestaand uit bedrijfsautospecialisten van onder meer leasemaatschappijen, vak journalisten en wagenparkbeheerders.

Sterke stijging in bestelauto kilometers

Bestelauto’s die rondrijden in Nederland hebben in 2017 vier en een half procent meer kilometers afgelegd van het jaar daarvoor. Zo reden er in 2016 meer bestelauto’s rond en deze bestelauto’s zijn gemiddeld genomen meer kilometers gaan afleggen dan in 2015. Voornamelijk jonge bestelauto’s reden vorig jaar meer ten opzichte van 2015. Dit heeft het CBS bekend gemaakt in de Jaarmonitor kilometers wegvoertuigen.