De zorgheldenauto, een initiatief uit de autobranche

Algemeen | 2020
dinsdag 21 april 2020 om 13:08
De zorgheldenauto, een initiatief uit de autobranche

Onze zorghelden werken al weken keihard om iedereen die getroffen is door het coronavirus zo goed mogelijk te helpen genezen en herstellen van dit verschrikkelijke virus. Artsen en verpleegkundigen draaien overuren en werken extra diensten en zelfs oud-artsen en verpleegkundigen melden zich om mee te helpen in deze bizarre periode.

Omdat veel van hen voor het woon-werkverkeer afhankelijk zijn van het openbaar vervoer en het bussen en treinen nu minder vaak rijden of juist niet veilig genoeg zijn voor gebruik door medisch personeel, is het voor hen vaak erg lastig of onmogelijk geworden om hier gebruik van te maken.

Verschillende bedrijven in de autobranche wilden daarom juist voor hen iets gaan doen en zo ontstond een paar weken geleden het initiatief voor de zorgheldenauto. De zorgheldenauto is een auto die door het deelnemende autobedrijf voor minimaal 3 maanden ter beschikking gesteld wordt aan de zorgheld. Op deze manier hoeft hij of zij geen gebruik meer te maken van het openbaar vervoer, komt de zorgheld altijd op tijd op het werk en misschien nog wel het allerbelangrijkste; na de dienst in bijvoorbeeld het ziekenhuis kan hij of zij gewoon lekker snel weer naar huis om te genieten van een welverdiende rust.

De start van de actie werd kortgeleden aangekondigd in de avonduitzending van radio-dj Domien Verschuren bij Qmusic. Ook wij nemen deel aan deze mooie actie om onze zorghelden te steunen, we hebben 2 zorgheldenauto’s ter beschikking gesteld en inmiddels rijden zorghelden Nienke en Diana op deze manier veilig en snel van en naar hun werk.

Meer dan 100 bedrijven meldden zich om mee te gaan doen en zijn er al 658 zorgheldenauto’s beschikbaar gesteld. Dat zijn er al heel veel maar helaas zijn dat er nog niet genoeg. Op dit moment staan er nog ruim 200 zorghelden op de wachtlijst voor een zorgheldenauto en is de mogelijkheid om je als zorgheld voor een zorgheldenauto aan te melden jammer genoeg even stopgezet.

Daarom willen we ook jullie vragen om ons te helpen door nog meer bedrijven op te roepen om de actie te gaan steunen. Op deze manier kunnen dan ook alle zorghelden die nog op de wachtlijst staan geholpen worden. Helpen kan heel eenvoudig door het plaatsen van onderstaande afbeelding op je social media kanalen zodat nog meer bedrijven mee zullen gaan doen. Als je daarbij dan ook nog de hashtag #zorgheldenauto gebruikt help je de actie nog meer bekendheid te geven!

Kijk voor alle belangrijke info én de al deelnemende bedrijven op www.zorgheldenauto.nl