Wat is Financial Lease?

Algemeen | 2019
donderdag 7 februari 2019 om 15:43

Wat is Financial Lease?

Doordat er meerdere leasevormen beschikbaar zijn snappen we dat het misschien niet even makkelijk is om te bepalen welke leasevorm de beste is. In de onderstaande blogpost hebben we daarom verduidelijkt waarom wij Financial Lease aanbieden op onze jong gebruikte bedrijfswagens en waarom dit de beste keuze is voor ondernemers.

Wat is Financial Lease?

Financial Lease is één van de twee meest gangbare leasevormen in Nederland. Waar Operational lease vaak wordt gebruikt bij gloednieuwe bestelauto’s, is Financial Lease vaak van toepassing op tweedehands bedrijfswagens.

Als we het hebben over Financial Lease dan hebben we het over een zakelijke vorm van leasen waarbij de bedrijfswagen vanaf het moment van leasen jouw eigendom wordt. Dit in tegenstelling tot andere leasevormen.

Financial Lease is in hoofdzaak uitermate geschikt voor ondernemers die een bedrijfswagen willen aanschaffen, maar het ook belangrijk vinden om genoeg liquide middelen overhouden om in andere zaken te kunnen investeren.

Je zou Financial Lease eigenlijk kunnen vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een woning. Deze woning schaf je namelijk aan op afbetaling en dat is bij jouw bedrijfswagen ook het geval. Tegelijkertijd wordt de woning wel jouw eigen eigendom, wat bij het afsluiten van Financial Lease op een bedrijfswagen ook zo is. Bij het leasen bepaal jij zelf het maandelijkse bedrag.

Financial Lease biedt jou als ondernemer de beschikking over een bedrijfswagen die nodig is om de bedrijfsvoering uit te voeren. Hierbij is het zeer noemenswaardig dat er niet in één keer een groot bedrag betaald hoeft te worden. In plaats daarvan wordt er een vast maandelijks bedrag betaald, die van te voren is afgesproken. De liquiditeit wordt dus behouden. Hierdoor kan het geld dat normaliter gebruikt zou worden voor de aanschaf van de bedrijfswagen gebruikt worden om te investeren in bijvoorbeeld de expansie van het bedrijf.

Bij het aanschaffen van een bedrijfswagen via een Financial Lease geniet je van diverse fiscale voordelen. Bij Finalease.nl vind je een zeer ruime voorraad bedrijfswagens die allemaal beschikbaar zijn voor Financial Lease.  De contracten zijn altijd binnen enkele dagen geregeld en worden kosteloos bij je voor de deur gebracht, binnen 24 uur.

Er zijn bij Financial Lease verschillende lange- of korte looptijden mogelijk. Hierbij zijn de looptijden van 48 tot 60 maanden het meest gangbaar. De leeftijd van het voertuig is van invloed op de mogelijkheden voor een langere looptijd. Dit houdt in dat er voor relatief oudere auto’s minder gemakkelijk een lange looptijd mogelijk is. 

Zoals eerder vermeld wordt je direct gezien als economisch eigenaar wanneer je een contract afsluit op basis van Financial Lease. Doordat dit het geval is, heb je belasting technisch een investering gedaan. Doordat je belasting technisch een investering hebt gedaan, vallen er verschillende fiscale voordelen te behalen zoals:

 • Investeringsaftrek
 • Afschrijving
 • Rentekostenaftrek

Ook is de Belasting Toegevoegde Waarde van onder ander onderhoud, onderdelen, brandstof en verzekering verrekenbaar. Dus hoewel deze kosten bij Financial Lease voor je eigen rekening zijn, behaal je hier wel belastingvoordeel uit.

De voordelen van Financial Lease

Doordat je direct de eigenaar bent van je bedrijfswagen en het dus jouw eigendom is, kom je in aanmerking voor verschillende voordelen. In een andere blogpost zullen we dieper in gaan op de diverse fiscale voordelen. Op de website zijn er enkele voorbeelden te vinden die deze voordelen uitleggen met duidelijke voorbeelden

 De overige voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Je kunt investeren zonder liquiditeit te verliezen. Dit betekent dat je door kunt blijven investeren in je bedrijf
 • Je bent direct eigenaar van de bedrijfswagen
 • Doordat je direct eigenaar bent van de bedrijfswagen, mag je de bedrijfswagen volledig inrichten naar eigen wens
 • Je kunt onder andere direct de BTW terugvorderen
 • Je komt in aanmerking komen voor diverse fiscale voordelen
 • Je wordt niet beperkt in het aantal kilometers dat je mag rijden
 • Je bepaalt zelf hoelang je een contract met ons aan wilt gaan
 • Door het doen van een aanbetaling kun je het leasetermijn verlagen

Bij volledige inrichting van je bedrijfswagen valt ook te denken aan de bestickering. Je kunt hem bestickeren naar hartenwens omdat het immers jouw eigen eigendom is. Het kunnen bestickeren van je bedrijfswagen is belangrijk, want als ondernemer is het belangrijk dat je gezien kunt worden door de buitenwereld!

Snel en voordelig in jouw bedrijfswagen rijden

Eén van de belangrijkste punten van Financial Lease voor jou als ondernemer kan brengen is het niet hoeven doen van een flinke initiële betaling. Doordat je geen bakken met geld hoeft uit te geven aan de aanschaf van een bedrijfswagen, houdt je meer geld over voor andere belangrijke bestedingen. Hierdoor kan jouw bedrijf blijven groeien. Ook is het een zeer handige oplossing voor wanneer je simpelweg het geld niet hebt om een bedrijfswagen in één keer aan te schaffen.

Hoe zit het proces in elkaar bij Finalease.nl?

Wanneer je jouw gewenste bedrijfswagen hebt gevonden via onze voorraad, dan kun je op deze bedrijfswagen een Financial Lease aanvraag doen. Wanneer je alle benodigde gegevens hebt ingevuld, zal één van onze medewerkers deze aanvraag in behandeling nemen.  Vervolgens wordt er op werkdagen binnen het kwartier contact met je opgenomen. Samen met jou wordt er dan gekeken naar de mogelijkheden. Op het moment dat alles rond is, hoef je niet de deur uit om de bedrijfswagen op te halen. Deze komen we binnen Nederland kosteloos bij je voor de deur brengen, binnen een tijdsbestek van 24 uur.

Experts op het gebied van Financial Lease

Financial Lease is het enige dat wij van Finalease aanbieden. Doordat wij ons alleen maar hier op focussen zijn wij experts geworden op het gebied van Financial Lease door de jaren heen.  Wij bieden geen andere dure huur- of leaseconstructies aan, omdat Financial Lease de voordeligste optie is wanneer het gaat om jong gebruikte bedrijfswagens. Wanneer je bij ons een Financial Lease afsluit, dan heb je de zekerheid van vaste & lage maandlasten. Binnen enkele uren kun je bij ons de Financial Lease geregeld hebben.

Kort nog even alle voordelen op een rijtje

 • Investeren zonder liquiditeit verlies
 • Je wordt direct eigenaar van de bedrijfswagen
 • Richt je bedrijfswagen in naar eigen smaak, ook de bestickering
 • Je profiteert van diverse belastingtechnische voordelen
 • Flexibele contracten, bij ons variërend van 12 tot 60 maanden looptijd
 • Bij ons is het mogelijk om boetevrij in te lossen
 • Niet beperkt in het aantal kilometers dat je mag rijden
 • Direct de BTW terugvorderen


Mocht je nog twijfelen of Financial Lease echt iets voor je is, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!