De Finalease werkplaats - Folkwin Kraak en zijn monteurs

Algemeen | 2020
donderdag 19 maart 2020 om 09:18

Hij ging al op zijn 15e aan de slag als automonteur en is tegenwoordig chef werkplaats bij Finalease. Folkwin Kraak laat ons meekijken in de dagelijkse gang van zaken in de werkplaats van ons mooie bedrijf.

“Ik begon dus op mijn 15e al als monteur.” vertelt Folkwin. “In 2003 werd ik door Henri gevraagd om bij hem in zijn, toen nog, redelijk kleine garagebedrijf te komen werken en inmiddels heb ik me door de grote groei van het bedrijf en het feit dat we alleen nog bedrijfswagens verkopen gespecialiseerd als monteur in bedrijfswagens. Net als al onze andere monteurs trouwens.”

Monteursteam van Finalease

Het team van de werkplaats bij Finalease bestaat uit 4 monteurs én Folkwin. Dagelijks zien en repareren zij samen gemiddeld zo’n 20 bedrijfswagens, afhankelijk van de omvang en duur van de reparaties. In de werkplaats beschikken zij daarvoor over in totaal 6 bruggen.

Ingekochte bedrijfswagens die op het innamepunt binnenkomen worden allemaal ingepland voor een voorinspectie. Aan de hand van een lange afvinklijst worden alle punten, onder andere de punten die belangrijk zijn voor de apk-keuring, nagelopen. Als er niets aan de bedrijfswagen mankeert wordt deze afgemeld. Daarna gaat de bedrijfswagen naar Henk. Henk zorgt ervoor dat de laadruimte er piekfijn uit komt te zien. Eventueel is de volgende stap de schadeafdeling waar geconstateerde schades worden gerepareerd en dan mag de bedrijfswagen naar de poetser zodat deze verkocht kan worden.

“Een verkochte bedrijfswagen zien we uiteindelijk nog een keer voorbijkomen in de werkplaats voor een laatste check. We controleren dan de vloeistoffen, lampen en bandenspanning en als de bedrijfswagen inclusief een onderhoudsbeurt werd verkocht dan voeren we die natuurlijk ook uit.” licht Folkwin toe. Een bedrijfswagen komt dus altijd 2 keer langs de werkplaats om ervoor te zorgen dat de klant een zo perfect mogelijke wagen overhandigd krijgt.

Meest voorkomende gebreken bij een bedrijfswagen

Wat de meest voorkomende gebreken zijn bij een bedrijfswagen die binnenkomt? Volgens Folkwin zijn dat zeker versleten banden en ‘remmerij’. Logisch eigenlijk, een bedrijfswagen wordt over het algemeen immers intensief gebruikt. “En versleten is vervangen, daar gaan we niet moeilijk over doen.” zegt hij daarover. “Beter goed repareren dan een ontevreden klant.” Van de meest voorkomende banden zijn er vrijwel altijd complete sets op voorraad zodat er snel gewerkt kan worden. De bandenleverancier van Finalease zit trouwens erg dichtbij en kan dus supersnel alle andere nodige banden leveren. Brezan levert voor alle andere reparaties de nodige onderdelen ook binnen no time, vandaag besteld is morgen in huis en merk specifieke onderdelen worden gewoon bij de dealer besteld.

Wat het werk in de werkplaats bij Finalease zo leuk maakt? Folkwin legt uit: “Het monteurs vak is gewoon nog steeds geweldig en doordat we ons gespecialiseerd hebben in bedrijfswagens is geen reparatie te moeilijk voor ons. Er werken hier in de werkplaats alleen maar ervaren monteurs en daardoor is er heel veel kennis en kunde in huis. Een blije en tevreden klant is voor ons het doel en daar gaan we bij iedere bedrijfswagen die we voorbij zien komen in de werkplaats dan ook voor!”