Het coronavirus raakt ons allemaal

Algemeen | 2020
vrijdag 3 april 2020 om 12:32

Ook in ons land verspreidde het coronavirus zich de afgelopen weken razendsnel. Nog maar kort geleden vertrokken de jongens van ons marketingteam voor een korte werktrip naar Florida maar keerden ze eerder terug in verband met de dreigende sluiting van het luchtruim boven Amerika. Niemand verwachtte dit scenario en inmiddels zijn er door de overheid nog strengere maatregelen getroffen die ervoor moeten zorgen dat we dit virus onder controle krijgen.

Ongetwijfeld zorgt het virus er ook in jouw bedrijf voor dat je op dit moment misschien helemaal niet kunt werken, dat je thuis moet werken en dat je op dit moment minder of helemaal geen omzet genereert. De overheid heeft inmiddels bekend gemaakt dat ze met een uitgebreid noodpakket aan maatregelen komen voor ons als ondernemers en zzp-ers.

Dat noodpakket bestaat uit verschillende maatregelen, waaronder een tijdelijke regeling tegemoetkoming in de loonkosten, extra ondersteuning voor zzp-ers uitgevoerd door de gemeente, versoepeling van uitstel van betaling door de belastingdienst en een compensatieregeling voor de getroffen sectoren. Alle informatie over deze regelingen vind je op de website van de Rijksoverheid. Er wordt door de verschillende instanties op dit moment keihard gewerkt aan de uitwerking en uitvoering van alle noodmaatregelen en het kan zijn dat je op dit moment (zoals voor de compensatieregeling getroffen sectoren) nog geen aanvraag in kunt dienen. De website van de Rijksoverheid wordt steeds bijgewerkt en voor meer info en mogelijkheden kun je deze dus het beste even in de gaten houden.

Ook wij van Finalease proberen een steentje bij te dragen door hulp te bieden waar we kunnen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk je bedrijfswagen helemaal contactloos tot aan je voordeur te laten bezorgen en nemen we bij de lease van je nieuwe bedrijfswagen de 1e maand lease voor onze rekening. Ook hebben we een ruim aanbod in marge voertuigen die je zonder aanbetaling volledig kunt financieren en hebben we gisteren besloten 2 bedrijfswagens voor de komende 3 maanden ter beschikking te stellen aan zorgverleners die actief zijn in Groningen, Drenthe en Friesland. Samen met al onze medewerkers hebben we bij Finalease afgesproken de komende tijd ons uiterste best voor onze klanten te blijven doen. Mocht er dus op de een of andere manier iets zijn dat we voor je kunnen doen dan zijn we gewoon bereikbaar en open en ondertussen; Blijf gezond en let een beetje op elkaar.