De inname en 1e check van nieuw binnengekomen bedrijfswagens.

Algemeen | 2020
dinsdag 19 mei 2020 om 11:55

Nieuw bij Finalease ingekochte bedrijfswagens doorlopen een heel proces voordat ze, klaar voor de verkoop, op het showterrein te bewonderen zijn. Sebas is bij Finalease verantwoordelijk voor de 1e checks, hij vertelt ons op welke belangrijke punten dan gelet wordt.

Checklist

“Bij de inname en 1e checks maken we gebruik van een uitgebreide checklist én vul ik voor iedere bedrijfswagen de optielijst in.” legt Sebas uit. Op de checklist worden eventuele schades zoals een sterretje in een ruit of een deuk of kras aangevinkt, kentekenplaathouders worden vervangen en wanneer dat nodig is wordt er nu al getankt. Vervolgens vult Sebas de optielijst voor de bedrijfswagen in. Alle op de bedrijfswagen aanwezige opties, zoals bijvoorbeeld een airco, worden hierop aangevinkt. Een belangrijke stap omdat deze lijst ook gebruikt moet worden voor de te geven specificaties van de bedrijfswagen op de website. Er mag dus niets onterecht aangevinkt of vergeten worden. “Gelukkig ben ik een pietje precies en komt dat nooit voor.” zegt Sebas. Zijn grote kennis op het gebied van bedrijfswagens komt hem bij deze werkzaamheden goed van pas.

Kwaliteit belangrijker dan kwantiteit

Gemiddeld kan Sebas dit voor zo’n 20 bedrijfswagens per dag doen, afhankelijk van de staat waarin de auto binnenkomt. “Ik werk zo efficiënt mogelijk en omdat we uiteindelijk kwalitatief goede bedrijfswagens af willen leveren doe ik dat bewust niet in sneltreinvaart. Kwaliteit is in mijn functie belangrijker dan kwantiteit. “ aldus Sebas. Na deze stap gaat de bedrijfswagen naar de werkplaats voor de voorinspectie.

Terreinbeheer

Naast de inname en check van nieuw binnengekomen bedrijfswagens is Sebas, samen met collega Bas, ook verantwoordelijk voor het terreinbeheer. Samen zorgen ze ervoor dat het 20.000m2 grote showterrein er altijd piekfijn uitziet. “Bas haalt de verkochte auto’s van het terrein en samen zorgen we ervoor dat de auto’s die afgeleverd moeten worden een laatste check krijgen. Als dat nodig is wordt de bedrijfswagen nog een keer gepoetst en tanken we de auto nog even vol.” De grootte van het showterrein zorgt er trouwens ook voor dat Sebas en Bas geen stappenteller nodig zijn om te bepalen of ze genoeg lichaamsbeweging krijgen. “Wij zijn inderdaad de hele dag in beweging. Ik heb het wel eens bijgehouden en toen bleek aan het einde van de dag dat ik 13 kilometer afgelegd had, bizar he?”

400 bedrijfswagens

Op het showterrein staan altijd zo’n 400 bedrijfswagens klaar voor een nieuwe eigenaar en dat betekent dat het best een flinke klus is om alles op merk en soort bedrijfswagen te blijven presenteren. Sebas en Bas houden het showterrein zo overzichtelijk mogelijk, aan het einde van de iedere dag moeten alle bedrijfswagens weer zo netjes en strak mogelijk bij elkaar staan, klaar voor weer een nieuwe drukke dag.