Wat is Financial Lease?

Wat is Financial Lease?

Doordat er meerdere leasevormen beschikbaar zijn snappen we dat het misschien niet even makkelijk is om te bepalen welke leasevorm de beste is. In de onderstaande blogpost hebben we daarom verduidelijkt waarom wij Financial Lease aanbieden op onze jong gebruikte bedrijfswagens en waarom dit de beste keuze is voor ondernemers.

Bedrijfswagen leasen of kopen, wat zijn de verschillen

Kan ik beter een auto leasen of kopen? 

Het is een onderwerp waar we regelmatig vragen over gesteld krijgen: "Wat is nou toch beter, leasen of kopen?" Het korte antwoord is dat één van de twee niet perse beter is dan de ander, maar dat het afhangt van de situatie en de wensen. In deze blog leggen we kopen en leasen naast elkaar en gaan we dieper in op wat Financial Lease voor jou als ondernemer kan betekenen.

Belastingvoordeel Financial Lease

Met Financial Lease zijn er tal van belastingvoordelen te behalen. In deze blogpost zullen we bespreken hoe je wanneer je bij ons een Financial Lease contract afsluit, belastingvoordeel haalt uit afschrijven, investeringsaftrek en renteaftrek.

Wat de kleur van je bedrijfswagen zegt over je persoonlijkheid

Ons onderbewustzijn koppelt verschillende emoties en waarden toe aan bepaalde kleuren. Voor de keuze van de kleur van je bedrijfswagen betekent dit dat je je potentiële klant onbewust al een bepaald gevoel kunt meegeven op het moment dat ze je zien rijden. Wij leggen je daarom kort uit welk gevoel welke kleur bij mensen oproept zodat je er je voordeel mee kunt doen en het je keuze voor een bepaalde kleur bedrijfswagen gemakkelijker kan maken. Overigens geldt natuurlijk voor het gebruik van kleur in je bedrijfslogo hetzelfde.

Het verschil tussen een marge en btw-bedrijfswagen

“Wat is nu precies het verschil tussen een marge auto en een btw-auto?” is een vraag die we toch wel regelmatig bij Finalease krijgen. Wij hebben hier het antwoord op deze vraag zo duidelijk mogelijk voor je geformuleerd. Ook zullen we precies uitleggen waar onze marge bedrijfswagens nu vandaan komen en hoe ze marge zijn geworden.

Het coronavirus raakt ons allemaal

Ook in ons land verspreidde het coronavirus zich de afgelopen weken razendsnel. Nog maar kort geleden vertrokken de jongens van ons marketingteam voor een korte werktrip naar Florida maar keerden ze eerder terug in verband met de dreigende sluiting van het luchtruim boven Amerika. Niemand verwachtte dit scenario en inmiddels zijn er door de overheid nog strengere maatregelen getroffen die ervoor moeten zorgen dat we dit virus onder controle krijgen.

Onderhoud: Was en poets je bedrijfswagen regelmatig

Wat voor de een pure ontspanning op zaterdag is, is voor de ander niets anders dan een noodzakelijk kwaad. Een klus die je dan met tegenzin zelf doet of door een gespecialiseerd bedrijf laat doen. Wij van Finalease maken dagelijks gebruik van verschillende gespecialiseerde bedrijven die onze bedrijfswagens verkoop klaar en showroomwaardig maken. Aan Frank van er Klok, van Carclean van der Klok in Hoogezand, vroegen we hoe zo’n behandeling van een bedrijfswagen er dan uitziet en waarom je dit ook na aankoop regelmatig zou moeten (laten) doen.

De zorgheldenauto, een initiatief uit de autobranche

De zorgheldenauto, een initiatief uit de autobranche

Onze zorghelden werken al weken keihard om iedereen die getroffen is door het coronavirus zo goed mogelijk te helpen genezen en herstellen van dit verschrikkelijke virus. Artsen en verpleegkundigen draaien overuren en werken extra diensten en zelfs oud-artsen en verpleegkundigen melden zich om mee te helpen in deze bizarre periode.

Bedrijfswagens en diesel emissienormen E3, E4, E5 en E6

Vanaf oktober 2020 tot 2025 liggen de eisen en bepalingen voor de milieuzones vast. Maar na 2025 komt er ook een "blauwe" en een "zero emission" milieuzone. Bovendien schuiven de Emissienormen één emissieklasse op. Dat is althans het plan, maar niets is zo onbetrouwbaar als de overheid. Zeker als het aankomt op milieu, uitstoot, fijnstof, stikstof, CO2, heffingen en regulering. De knoop wordt doorgehakt bij de tussentijdse evaluatie voor landelijke harmonisering in 2022.