De 5 onmisbare bedrijfswagen opties en accessoires

Advies | 2020
woensdag 20 mei 2020 om 09:21

Wat zijn nu de meest gewilde en gevraagde opties en accessoires op een bedrijfswagen? Wij zetten de 5 belangrijkste en onmisbare opties en accessoires voor je bedrijfswagen op een rijtje.

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe bedrijfswagen heb je misschien wel al bedacht naar welk merk en model je voorkeur uitgaat. Daarbij zijn kleur, kilometerstand en algehele conditie natuurlijk punten waar je op let maar vergeet ook niet te kijken naar welke opties en accessoires erg handig en fijn zijn. Wij zetten de 5 belangrijkste voor je op een rijtje:

1. Airco

Onmisbaar tijdens warme en hete dagen, óók in je bedrijfswagen. Niets lekkerder dan na een warme en lange dag hard werken op locatie met de airco aan naar huis rijden. Wist je dat een airco ook heel goed werkt als je voorruit beslagen is? Zet je ventilator mét de airco ingeschakeld op je voorruit en je hebt sneller zicht dan wanneer je alleen de verwarming inschakelt.

2. Trekhaak

Wanneer je regelmatig materiaal wilt gaan vervoeren met een aanhangwagen is een trekhaak natuurlijk onmisbaar. Doe je dat op dit moment nog helemaal niet? Dan ben je op de trekhaak op dit moment nog niet nodig maar misschien verandert dit in de toekomst? Zit er op de bedrijfswagen van je keuze geen trekhaak gemonteerd? Geen probleem, deze kan natuurlijk altijd nog voor je geplaatst worden.

3. Achteruitrijcamera

Veilig achteruitrijden doe je natuurlijk altijd al en kijkend in je spiegels lukt het je ook om voldoende overzicht te krijgen en geen schade te rijden aan je bedrijfswagen. Een achteruitrijcamera maakt het krijgen van overzicht echter nog gemakkelijker. Hiermee zie je ook dat kleine jongetje die met zijn fietsje nog snel even achter jouw bus langs flitst. Ook voor deze optie geldt dat, als deze niet standaard op je bedrijfswagen zit, je dit ook achteraf nog kunt (laten) monteren.

4. Cruise control

Rijd je voor je opdrachtgevers of klanten vaak lange afstanden? Dan is de aanwezigheid van cruise control op je bedrijfswagen zeker geen overbodige luxe. Je zet ‘m op de snelweg op 100 km. per uur en zoeft zonder te letten op je snelheid naar je volgende klus.

5. Navigatiesysteem

Wie rijdt er tegenwoordig nog zonder en kent de kaart van Nederland op zijn duimpje? Een navigatiesysteem maakt de rit naar je volgende klus of opdracht nog sneller en gemakkelijker. Voor deze optie geldt dat deze niet op alle bedrijfswagens te vinden is en er in dat geval ook andere mogelijkheden zijn. Verschillende merken verkopen nog steeds navigatiesystemen die je in kunt bouwen en ook kun je natuurlijk gewoon je mobiele telefoon met google maps gebruiken. Als je daarbij ook nog eens gebruik maakt van de google assistent dan hoef je alleen nog maar het adres te roepen waar je naartoe wilt en google doet de rest. Lekker handsfree en veilig!