Investeringsaftrek in 2018

Wanneer je bedrijfsmiddelen aanschaft voor je bedrijf dan kan dit belastingvoordeel opleveren. Op het moment dat deze investering voldoet aan de op dat moment geldende voorwaarden, dan kun je voor dat boekjaar via investeringsaftrek een bepaald bedrag van de winst aftrekken. Wanneer je bij ons een Financial Lease contract aangaat, wordt dat ook gezien als een investering. Alle nieuwe en/of gebruikte bedrijfswagens met een grijs kenteken komen hiervoor in aanmerking. Hieronder leggen we je uit wat deze aftrekpost inhoudt.

Afschrijving, hoe werkt dat precies?

Bij het berekenen van de winst dien je rekening te houden met de aanschafkosten van de bedrijfsmiddelen. Deze kosten trekt je af van de opbrengsten. Bedrijfsmiddelen zijn middelen die u niet direct verkoopt maar meerdere jaren binnen uw onderneming gebruikt. Bedrijfswagens vallen daar dus ook onder! In deze blogpost gaan we je uitleggen wat afschrijving inhoudt en laten we je een voorbeeld berekening zien.

Financial of Operational lease?

Wilt u meer weten over Financial Lease en hoe zich dit tot operational lease verhoudt? Wij hebben de antwoorden voor u! We raden u aan om de onderstaande informatie aandachtig door te lezen, want we willen dat mensen de beste keuze kunnen maken. De informatie hieronder is volledig transparant en tot op heden zijn we nog geen completere informatie tegengekomen.

Onderhoud: Was en poets je bedrijfswagen regelmatig

Wat voor de een pure ontspanning op zaterdag is, is voor de ander niets anders dan een noodzakelijk kwaad. Een klus die je dan met tegenzin zelf doet of door een gespecialiseerd bedrijf laat doen. Wij van Finalease maken dagelijks gebruik van verschillende gespecialiseerde bedrijven die onze bedrijfswagens verkoop klaar en showroomwaardig maken. Aan Frank van er Klok, van Carclean van der Klok in Hoogezand, vroegen we hoe zo’n behandeling van een bedrijfswagen er dan uitziet en waarom je dit ook na aankoop regelmatig zou moeten (laten) doen.

Bedrijfswagens en Milieuzones; hoe zit dat in 2020

Overweeg je om nu een andere bedrijfswagen op diesel aan te schaffen of te leasen op basis van financial lease? Dan is het handig om in ieder geval bewust te kiezen voor een bedrijfswagen met de E6 emissienorm. Dit is waarom:

Bedrijfswagens en diesel emissienormen E3, E4, E5 en E6

Vanaf oktober 2020 tot 2025 liggen de eisen en bepalingen voor de milieuzones vast. Maar na 2025 komt er ook een "blauwe" en een "zero emission" milieuzone. Bovendien schuiven de Emissienormen één emissieklasse op. Dat is althans het plan, maar niets is zo onbetrouwbaar als de overheid. Zeker als het aankomt op milieu, uitstoot, fijnstof, stikstof, CO2, heffingen en regulering. De knoop wordt doorgehakt bij de tussentijdse evaluatie voor landelijke harmonisering in 2022.

Garantie op je bedrijfswagen? Zo werkt het bij Finalease!

Wanneer je een bedrijfswagen bij Finalease leaset, kies je voor een kwalitatief goede bedrijfswagen. Al onze bedrijfswagens worden met de grootst mogelijke zorg ingekocht, gecontroleerd en vakkundig gerepareerd voordat deze online beschikbaar komen. Wij geven dan ook standaard 14 dagen volledige garantie op uw bedrijfswagen.