Belastingvoordeel Financial Lease

Met Financial Lease zijn er tal van belastingvoordelen te behalen. In deze blogpost zullen we bespreken hoe je wanneer je bij ons een Financial Lease contract afsluit, belastingvoordeel haalt uit afschrijven, investeringsaftrek en renteaftrek.  

Tips om brandstof te besparen

Je kunt op veel verschillende manieren brandstof besparen en samen kan dit tot wel honderden euro’s per jaar besparen. We hebben een overzicht gemaakt van alle manieren die we konden bedenken om brandstof te besparen. Het grootste punt is dat je het als bestuurder volledig zelf in de hand hebt! We bieden goedkope lease opties aan, maar we zien ook graag dat mensen zo goedkoop mogelijk met de brandstof omgaan.

Financial of Operational lease?

Wilt u meer weten over Financial Lease en hoe zich dit tot operational lease verhoudt? Wij hebben de antwoorden voor u! We raden u aan om de onderstaande informatie aandachtig door te lezen, want we willen dat mensen de beste keuze kunnen maken. De informatie hieronder is volledig transparant en tot op heden zijn we nog geen completere informatie tegengekomen.

Afschrijving, hoe werkt dat precies?

Bij het berekenen van de winst dien je rekening te houden met de aanschafkosten van de bedrijfsmiddelen. Deze kosten trekt je af van de opbrengsten. Bedrijfsmiddelen zijn middelen die u niet direct verkoopt maar meerdere jaren binnen uw onderneming gebruikt. Bedrijfswagens vallen daar dus ook onder! In deze blogpost gaan we je uitleggen wat afschrijving inhoudt en laten we je een voorbeeld berekening zien.

Ford Transit beste bestelauto 2018

Dit werd geconcludeerd tijdens het Driving Business Event die gehouden werd door Automobiel Management. Op vrijwel alle niveau’s scoorde de Ford Transit hoog. Het verschil met de directe concurrent (de nummer 2 op de lijst) de Mercedes-Benz sprinter zat hem voornamelijk zijn veel lagere kilometerkosten. Dit zowel in de leaseprijs als op de brandstof.

Aan de verkiezing deden 37 verschillende modellen mee. Het ging om gesloten bestelauto’s met een GVW tot 3500 kilogram. De Ford Transit is beoordeeld in de uitvorering 350 met voorwielaandrijving, die ook te titel van 2015 won en vorig jaar nog op de tweede plek eindigde. De vakjury is bestaand uit bedrijfsautospecialisten van onder meer leasemaatschappijen, vak journalisten en wagenparkbeheerders.

Haal het maximale uit je bedrijfswagen!

Vakmensen met een bedrijfswagen weten als geen ander: Je hebt je bedrijfswagen nodig om je klussen te kunnen afhandelen. Je moet dus te allen tijde op je bedrijfswagen kunnen rekenen. Daarnaast is je bedrijfswagen niet alleen een vervoersmiddel, maar ook nog eens het visitekaartje van je bedrijf. Het is in beide situaties verstandig om het maximale uit je bedrijfswagen te halen. Zowel voor de betrouwbaarheid dus als de reclame die je ermee maakt. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij het maximale uit je bestelbus kunt halen!

Investeringsaftrek in 2018

Wanneer je bedrijfsmiddelen aanschaft voor je bedrijf dan kan dit belastingvoordeel opleveren. Op het moment dat deze investering voldoet aan de op dat moment geldende voorwaarden, dan kun je voor dat boekjaar via investeringsaftrek een bepaald bedrag van de winst aftrekken. Wanneer je bij ons een Financial Lease contract aangaat, wordt dat ook gezien als een investering. Alle nieuwe en/of gebruikte bedrijfswagens met een grijs kenteken komen hiervoor in aanmerking. Hieronder leggen we je uit wat deze aftrekpost inhoudt.

Bedrijfswagen leasen of kopen, wat zijn de verschillen

Kan ik beter een auto leasen of kopen? 

Het is een onderwerp waar we regelmatig vragen over gesteld krijgen: "Wat is nou toch beter, leasen of kopen?" Het korte antwoord is dat één van de twee niet perse beter is dan de ander, maar dat het afhangt van de situatie en de wensen. In deze blog leggen we kopen en leasen naast elkaar en gaan we dieper in op wat Financial Lease voor jou als ondernemer kan betekenen.

Wat is Financial Lease?

Wat is Financial Lease?

Doordat er meerdere leasevormen beschikbaar zijn snappen we dat het misschien niet even makkelijk is om te bepalen welke leasevorm de beste is. In de onderstaande blogpost hebben we daarom verduidelijkt waarom wij Financial Lease aanbieden op onze jong gebruikte bedrijfswagens en waarom dit de beste keuze is voor ondernemers.

Bescherm je bedrijfswagen met deze handige tips

Een bedrijfswagen die compleet gestolen wordt of de dure apparatuur in de cabine die ontvreemd wordt … het gebeurd vaker dan je misschien zult denken. We hoeven waarschijnlijk niemand er van te overtuigen dat dit erg zonde is. In veel gevallen had het ook voorkomen kunnen worden. Wij hebben enkele tips voor jullie een rijtje gezet zodat jullie hier geen slachtoffer van hoeven te worden.

Tips voor het bestickeren van je bedrijfswagen

Het bestickeren van je bedrijfswagen is ideale manier om reclame te maken voor je bedrijf. Het is goedkoop en je bereik is enorm, vooral wanneer je veel kilometers maakt. Helaas zien we met enige regelmaat bedrijfswagens rijden die een slechte vorm van autobelettering hebben gekozen. Dit vind ik zonde, want bij een mooie bus hoort mooie belettering. Om je wat op weg te helpen hebben ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Sterke stijging in bestelauto kilometers

Bestelauto’s die rondrijden in Nederland hebben in 2017 vier en een half procent meer kilometers afgelegd van het jaar daarvoor. Zo reden er in 2016 meer bestelauto’s rond en deze bestelauto’s zijn gemiddeld genomen meer kilometers gaan afleggen dan in 2015. Voornamelijk jonge bestelauto’s reden vorig jaar meer ten opzichte van 2015. Dit heeft het CBS bekend gemaakt in de Jaarmonitor kilometers wegvoertuigen.