Bel ons op Tel: 088 55 88 688
of Wij bellen u kosteloos terug tussen:
253 beoordelingen 8,4


Aanbetaling bij Financial Lease, hoe werkt het?

45 van de 54 mensen vonden deze informatie nuttig

Er zijn veel vragen rondom aanbetalen bij Financial lease. Wat is nu een aanbetaling precies en hoe werkt het in mijn voordeel? Is een aanbetaling verplicht en waaorom doen veel financial lease aanbieders nogal geheimzinnig over de verplichte aanbetalingen van vaak 20% van de reguliere totale aanschafwaarde? Terechte vragen, vragen die veel aanbieders vakkundig proberen te onwijken. Ook gebruiken veel aanbieders deze verborgen 20% aanbetaling om het maandbedrag fictief extreem laag te houden. Als je dit ook nog eens combineerd met een slotsom of slottermijn van 20% of meer, dan bedrijpt u dat u nog geen 60% van de verkoopwaarde daadwerkelijk least en dat u met dit fictieve maandbedrag altijd bedrogen uitkomt.

Hoe zit het met aanbetalingen bij Finalease.nl?

Finalease.nl werkt standaard niet met aanbetalingen en vermeldt dit altijd duidelijk bij elke auto. Ook als dit in uitzonderlijke gevallen wel eens zo is, op die manier blijven wij altijd 100% transparant! Onze maandbedragen zijn daardoor altijd maximale bedragen. Dit heeft als voordeel dat je geen verassingen krijgt als je een aanvraag doet en er niet opeens hogere bedragen op een overeenkomst staan. We kunnen onze weergegeven maandbedragen dan ook altijd waarmaken zonder kleine lettertjes.

Wil je bij Finalease.nl met een aanbetaling werken dan kan dat natuurlijk altijd. Het maandbedrag zal altijd lager worden als er de wens, of de mogelijkheid is om een aanbetaling te doen.

Geen aanbetaling maar inruil van een auto of bedrijfswagen

Hebt u niet de mogelijkheid om een aanbetaling te doen? Dan kunt u altijd een voertuig inruilen. De inruilwaarde is dan de aanbetaling. U kunt bij Finalease.nl voor zowel een bedrijfswagen als een personenauto inruilen (zowel marge als BTW). Als starter kunt u dus gewoon uw privéauto inruilen op een auto van de zaak!

Een aanzienlijk lager maandbedrag door aanbetaling

Een aanbetaling zorgt voor een lager maandbedrag omdat de totale waarde van de overeenkomst lager is.

Rekenvoorbeeld:

Stel u wilt een bedrijfswagen leasen met een maandbedrag van 221,- euro over een looptijd van 60 maanden. Dit komt overeen met een totale waarde van 10.750,- euro.

Stel u wilt direct 2.500,- euro aanbetalen, hierdoor wordt de waarde van de overeenkomst 10.750 – 2.500 =  8.250,- euro. Het maandbedrag zal dan aanzienlijk dalen, en wel naar 170,- per maand!

Makkelijkere acceptatie door een aanbetaling

Een ander voordeel is de aanzienlijk verbeterde acceptatie van een aanvraag. Omdat door een aanbetaling de financiële risico’s lager worden (de totale waarde is immers verlaagd). Daarnaast blijft de auto het enige onderpand voor de Financial Lease overeenkomst. De auto blijft in ons vorige voorbeeld 10.750,- euro waard maar het risico binnen de overeenkomst wordt gelopen over 8.250 euro. Een overwaarde in de dekking dus.

Hebt u onverhoopt toch een afwijzing gekregen op een Financial Lease aanvraag dan is een aanbetaling vaak een goede optie om toch een acceptatie te krijgen.
Kijk, zo doen we dat bij Finalease!
Snel, simpel, gemakkelijk en 100% transparant.
financial lease van finalease logo

Heeft u wat aan deze informatie gehad?

Wat zeggen anderen over: Aanbetalen of niet?

Manon, 03-11-2014, 11:04:04

EIgenlijk wist ik dit al wel

Thomas Ezendam, 26-07-2013, 14:29:33

Helder inderdaad, daar is geen speld tussen te krijgen. Ik heb bij anderen gelezen dat ze standaard werken met 20% of 30% aanbetalen. Dat was verplicht, en dan krijg je natuurlijk ook hele andere maandbedragen. Zeker als je ook nog eens een slottermijn hebt van 20%. Heel kort door de bocht lease je dan dus maar de helft van de auto. Zo kan iedereen i.d.d. met lage maandbedragen stunten en komt de klant uiteindelijk bedrogen uit. Misschien willen mensen wel gefopt worden en spelen die andere bedrijven daar handig op in?